Hemisphere Signatures

Liselore is onder de merknaam LILO Ceramics begonnen met haar internationaal bekende kleurrijke serviesgoed. Er is echter niets leukers dan steeds een uniek stuk creëren dat de functie van gebruiksgoed ontstijgt en een kunstwerk wordt. Vandaar de keuze om het vrije werk los te koppelen van de merknaam LILO want de signatures zijn allemaal een echte Liselore. En Liselore is geen moment hetzelfde en is continu in ontwikkeling. Waar het ooit een uitdaging was om grote gelijkmatige series te draaien is het nu een uitdaging om die strakke vorm juist los te laten. Door te varen op haar techniek speelt Liselore nu met het creëren van de perfecte imperfectie. Ze zoekt naar natuurlijke beweging in de vorm waardoor deze spannender wordt en de dialoog aangaat met de omgeving. 

 

De kleurrijke micro kristalglazuren van deze collectie zijn als vanouds geïnspireerd door de Haarlemse luchten. En vooral de momenten waarop dag en nacht elkaar afwisselen of verschillende weertypen. De kleurschakeringen die ontstaan door de opgaande of ondergaande zon, nevel, wind, opspattend water uit de Noordzee of door bakken regen die uit de Nederlandse hemel vallen. Liselore verwondert zich niets liever dan over het prachtige kleurenspel dat de natuur tevoorschijn tovert en probeert dit te vatten in haar glazuren. 

 

Het werk is gemaakt van Duitse steengoed klei. In Nederland komt praktisch geen steengoed klei voor omdat het een delta is. Deze klei kan alleen niet zo hoog gebakken worden. Omdat Liselore houdt van steengoed glazuren en ze deze het mooiste vindt uitkomen op witbakkende klei, kiest zij voor deze basis. Omdat ze ontzettend dun draait, is dit ook een noodzaak omdat het werk anders te kwetsbaar wordt. Nadat het keramiek is gedraaid op de draaischijf, droogt het 1 a 2 dagen totdat het leerhard is. Daarna wordt het afgedraaid, wat betekent dat de onderkant getrimd wordt waardoor het een nog strakkere afwerking krijgt. Het werk wordt twee keer gestookt. De eerste keer biscuit op 1000 ℃, de tweede keer op 1260 ℃. Ieder stuk van deze collectie is uniek en krijgt zijn eigen unieke nummering. 

Zomer Openingstijden:

Maandag 15 juli – gesloten
Dinsdag 16 tm Donderdag 18 juli – geopend

Vrijdag 19 juli – maandag 12 augustus – gesloten

Vanaf Dinsdag 13 augustus ben ik weer terug van vakantie! 

Mooie zomer!         ~ Liselore