De Zintuigentuin

Gong Fu Cha theeceremonie

handen-kleinDe Gong Fu Cha theeceremonie is een kunstproject dat door Liselore Halink van Lilo Keramiek in opdracht van stichting ZaaiGoed is uitgevoerd met krasse ouderen en ouderen met dementie en/of visuele beperking. Deze samenwerking, resulterend in het unieke ZaaiGoed theeservies en de meermaals uitgevoerde traditionele Chinese theeceremonie, heeft de zintuiglijke ontdekkingsreis van de deelnemende ouderen qua kleur, geur, smaak, textuur en geluid enorm geïntensiveerd. Het heeft ook duidelijk gemaakt dat met aandacht en de juiste prikkels ouderen (met dementie) tot veel meer in staat zijn dan we denken. En tot heel diverse mooie persoonlijke ontmoetingen en tastbare dingen leidt!

tafel-kleinOm een breed publiek deelgenoot te maken vonden tijdens de Kunstlijn Haarlem in Galerie SPW59 meerdere Gong Fu Cha theeceremonies plaats ondersteund met live muziek en (licht)beelden.

Met de opbrengsten van de veiling van het ZaaiGoed theeservies, verkoop van de theemokjes, een cahier en van de tentoongestelde kunstwerken kan Stichting ZaaiGoed in 2018 een nieuw kunstproject met en voor de ouderen opzetten.

box-kleinZondag 5 november, meteen na afloop van de allerlaatste tevens afsluitende Gong Fu Cha theeceremonie, werd het unieke theeservies geveild door Frénk van der Linden.

Lees hier meer over Stichting Zaaigoed.

handen2-kleinZaterdag 4 en zondag 5 november waren er vier theeceremonies bij Galerie SPW59, Spaarnwouderstraat 59 Haarlem. Tijdens de theeceremonie op zondag speelde de wereldberoemde gitarist Johannes Möller live stukken van zijn nieuwste cd ‘China’ en werd de veiling feestelijk afgesloten met een live optreden Van Maltha Delèfre en Koek.