Liselore en de zaterdagploeg

Liselore

Liselore

Ik ben Liselore. Ik ben LiLo Keramiek, In 2011 heb ik de Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda afgerond. Hier heb ik de technische basis gelegd van dit prachtige vak. Voor die tijd heb ik de Hoge Hotelschool in Maastricht afgerond. Mijn stages tijdens deze opleiding hebben mijn stijl bepaald. Mijn liefde voor Aziatische keramiek komt duidelijk terug in mijn werk. Mijn tijd aan de Design Academy in Eindhoven helpt me bij mijn ontwerpproces en bij de conceptuele benadering van kunstprojecten. Als voormalig kok geniet ik erg van de synergie tussen mijn servies en de mooie gerechten die erop gecreëerd worden. Ik ben sinds mijn stage in Thailand samen met Robert en samen hebben we twee prachtige dochters Anna en Eline die ook vaak in de studio te vinden zijn. Anna vindt het leuk om klanten te helpen, Eline knutselt het liefste.

Takkie

Takkie

Een aantal dagen per week is mijn hond Takkie in de studio te vinden. Veilig achter het hekje, vooral voor haar, want soms vindt ze het nog een beetje spannend. Als het ijs gebroken is laat ze zich graag aaien. Ze is wel dol op kinderen, dus daar komt ze meteen mee knuffelen.

Sanne

Sanne

Sanne staat om de zaterdag in de winkel. In het dagelijkse leven staat ze op de basisschool voor groep 3. Het organiseren van de winkel laten we dan ook graag aan Sanne over met haar opgeruimde karakter! Ze is tevens Lilo’s grootste fan dus vertelt graag vol passie over alles wat we maken.

Minne

Minne

Minne staat tevens om de zaterdag in de winkel en helpt op vrijdag met het mengen van de glazuren. Ze is technisch, precies en creatief en brengt wat jeugdig elan bij Lilo.

Mijn werk

Mijn handgedraaide stukken zitten tussen traditionele keramiek en Dutch Design in. Het is modern, strak en heel dun gedraaid. Alles is van steengoed gemaakt. Dat betekent dat het hoger gestookt is (op 1260 graden Celsius) dan bijvoorbeeld aardewerk. Hierdoor is het veel sterker en is het niet meer poreus.

De Hemisphere collectie is gemaakt van witte steengoed klei. Haarlem staat bekend om zijn prachtige Hollandse luchten. Bij het bedenken en maken van mijn glazuren heb ik me laten inspireren door de kleuren van de lucht onder verschillende weersomstandigheden. Van zonsopgang, onweer, ochtendmist, tot de lucht na een verfrissende zomerbui.

De Chawan collectie is geïnspireerd door de Japanse chawan, waar matcha thee uit gedronken wordt. Ik was zo verliefd op de vorm van de chawan dat ik hier het ontwerp van een heel servies op gebaseerd heb. Ik maak bij deze collectie gebruik van gekleurde soorten steengoed klei waarbij ik de buitenkant niet of slechts deels glazuur. Ik benadruk de draailijnen ook extra waardoor er een spannende schaduwwerking ontstaat. De glazuren vormen door hun kleur of glans voor een subtiel contrast met de klei. De gekleurde klei zorgt er bovendien voor dat de kleur van de glazuur verandert, waardoor er eenheid ontstaat tussen de klei en de glazuur.

Al mijn vormen zijn gemaakt om op dagelijkse basis te koesteren. Ze vallen mooi in de palmen van je handen en hebben daarom ook, op een uitzondering na, geen oren. Doordat het dun gedraaid is, is het heel licht en elegant, te vergelijken met de kwaliteit van goed glaswerk. Omdat het steengoed is, kan alles in de afwasmachine, oven en magnetron. De glazuren zijn getest op voedselveiligheid.