Ik ben Liselore. Ik ben LiLo Keramiek, maar zou dat niet kunnen zonder de hulp van mijn team.

Lonneke is studio assistente en is al 4 jaar onlosmakelijk verbonden met Lilo. Ze is er op woensdag en donderdag en draait letterlijk en figuurlijk volledig mee. Lonneke is van oorsprong verpakkingsspecialist wat met de groot aantal internationale verzendingen een hele prettige kwaliteit is om in huis te hebben. Mocht je denken, wie heeft al die mooie dingen in de nieuwe winkel getimmerd? Ook dat is een van haar grote talenten. Haar eigen studio thuis is bijna klaar waar ze zich binnenkort vooral op gietwerk gaat richten.

Lottie is tevens studio assistente en heeft ook haar eigen keramiek studio Lottie bakt. Ook Lottie ramt er een lekkere productie uit iedere week en kun je op maandag en dinsdag in de studio vinden. Af en toe verlaat ze ons om lange fietstochten te maken door Europa waarna ze met nog meer energie dan ze normaal gesproken al heeft, weer terug komt. Haar favoriete gespreksonderwerp buiten keramiek om is koken. Dus we lunchen vaak met heerlijke leftovers!

Sanne staat om de zaterdag in de winkel en is tegenwoordig ook in de leer om ook op glazuurvlak te kunnen gaan ondersteunen. In het dagelijkse leven staat ze op de basisschool voor groep 3.  Het organiseren van de winkel laten we dan ook graag aan Sanne over met haar opgeruimde karakter! Ze is tevens Lilo’s grootste fan dus vertelt graag vol passie over alles wat we maken.

Minne is onze jongste aanwinst en afgelopen zomer als vakantiekracht bij ons begonnen. Dat ging zo lekker dat ze bij ons blijft en op zaterdag en dinsdag ondersteunt in de winkel. Als dochter van een bekende fotograaf blijkt ze ook over het talent voor mooie plaatjes schieten te beschikken dus meer en meer foto’s op Instagram zijn van haar hand.

Vanaf Oktober komt Delphine 4 maanden stage bij ons lopen. Ze heeft net cum laude de kunstacademie in Madrid afgerond en komt nu vlammen bij LiLo. Delphine komt uit Toulouse en heeft al de hele wereld rond gezworven. Het wordt spannend of ze ons koude klimaat kan waarderen maar anders hebben we nog onze heet gestookte studio om lekker op te warmen.

Dan wat meer over mijzelf. In 2011 heb ik de Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda afgerond. Hier heb ik de technische basis gelegd van dit prachtige vak. Voor die tijd heb ik de Hoge Hotelschool in Maastricht afgerond. Mijn stages tijdens deze opleiding hebben mijn stijl bepaald. Mijn liefde voor Aziatische keramiek komt duidelijk terug in mijn werk. Mijn tijd aan de Design Academy in Eindhoven helpt me bij mijn ontwerpproces en bij de conceptuele benadering van kunstprojecten. Als voormalig kok geniet ik erg van de synergie tussen mijn servies en de mooie gerechten die erop gecreëerd worden.

Mijn werk

Mijn handgedraaide stukken zitten tussen traditionele keramiek en Dutch Design in. Het is modern, strak en heel dun gedraaid. Alles is van steengoed gemaakt. Dat betekent dat het hoger gestookt is (op 1260 graden Celsius) dan bijvoorbeeld aardewerk. Hierdoor is het veel sterker en is het niet meer poreus.

De Hemisphere collectie is gemaakt van witte steengoed klei. Haarlem staat bekend om zijn prachtige Hollandse luchten. Bij het bedenken en maken van mijn glazuren heb ik me laten inspireren door de kleuren van de lucht onder verschillende weersomstandigheden. Van zonsopgang, onweer, ochtendmist, tot de lucht na een verfrissende zomerbui.

De Chawan collectie is geïnspireerd door de Japanse chawan, waar matcha thee uit gedronken wordt. Ik was zo verliefd op de vorm van de chawan dat ik hier het ontwerp van een heel servies op gebaseerd heb. Ik maak bij deze collectie gebruik van gekleurde soorten steengoed klei waarbij ik de buitenkant niet of slechts deels glazuur. Ik benadruk de draailijnen ook extra waardoor er een spannende schaduwwerking ontstaat. De glazuren vormen door hun kleur of glans voor een subtiel contrast met de klei. De gekleurde klei zorgt er bovendien voor dat de kleur van de glazuur verandert, waardoor er eenheid ontstaat tussen de klei en de glazuur.

Al mijn vormen zijn gemaakt om op dagelijkse basis te koesteren. Ze vallen mooi in de palmen van je handen en hebben daarom ook, op een uitzondering na, geen oren. Doordat het dun gedraaid is, is het heel licht en elegant, te vergelijken met de kwaliteit van goed glaswerk. Omdat het steengoed is, kan alles in de afwasmachine, oven en magnetron. De glazuren zijn getest op voedselveiligheid.